duminică, 6 noiembrie 2011

Perspectives


Descopar ca sunt oameni care detin adevarul absolut: este bine asa, nu este bine asa... trebuie sa faci asta, nu trebuie sa faci asta... nu e bine pentru tine sa mergi mai departe in stilul asta... 
Ma stiu pe mine insami de mai bine de 30 de ani si tot ma mai surprind din cand in cand... Iau decizii pe care mi le asum intotdeauna, chiar daca uneori intuiesc de la inceput finalitatea si nu este deloc una pozitiva... dar merg pana la capat...
Cum cred unii si altii ca ma cunosc mai bine decat ma cunosc eu? Ascult opiniile, dar nu imi place sa primesc sfaturi cand nu le cer... Ma bucur de grija celor dragi, dar cand abia ai schimbat doua vorbe cu mine, nu cred ca poti spune ca ma cunosti si ca stii ce este mai bine pentru mine...
Da, cel mai inteligent mod este de a invata din greselile celorlalti, dar daca eu am facut o alegere, de ce vrei sa ma convingi neaparat ca nu asta este bine pentru mine?
De cativa ani nu mai judec oamenii... nu trebuie sa fie asemeni mie, eu trebuie sa ma adaptez... si imi este mult mai bine asa!
Ce este frumos pentru mine poate fi doar acceptabil pentru altcineva. Ce eu iubesc poate naste alte sentimente altcuiva. Oamenii sunt diferiti. Le apreciem calitatile si le toleram incruntarile si momentele acide.
Tot aud despre barbatul perfect si femeia perfecta. Despre "patratele abdominale", conturi consistente si statut social cu potential ridicat. Ridicat... cam cat? 8.5cm? Am auzit ca atat ar avea lungimea un card bancar. Sunt ferm convinsa ca acestea nu au nicio legatura cu cat de frumos este un barbat! Sa nu mai vorbesc despre femeia perfecta... :) Incredibil de frumoasa, extrem de inteligenta, cu aport financiar sustinut la bugetul cuplului, buna gospodina (calcat, spalat, curatenie in casa, gatit etc.), mereu plina de energie... si nu mai tin minte... citisem toate acestea undeva si m-am amuzat... sunt departe de a ajunge la aceste performante, dar cumva sunt impacata cu mine insami... ca mai am zone multe de imbunatatit, da, recunosc... dar lucrez, lucrez! :) Si nu, inca nu am gasit timp in cele 24h sa studiez retetele culinare in mod curent... doar pentru ocazii speciale! :)
Uneori ne pierdem in superficial si pierdem esentialul. 
Si nu ca o concluzie, ci ca o constatare (pe care cei apropiati mie o cunosc deja): doamnelor, burtica si inceputul de calvitie sunt semne de maturitate la barbati! :)

12 comentarii:

  1. Acum serios: cât moaşă-sa are lungimea un card bancar? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca oamenii simt nevoia sa dea sfaturi... sa se simta utili, sa se simta de ajutor, sa arate ca le pasa (sau doar sa dea impresia)... Cu exceptia cazurilor de rauvoitori care dau "sfaturi" eronate cu buna stiinta, cred ca ceilalti se incadreaza pur si simplu in categoria celor care vor sa fie de ajutor... sau actioneaza sub impulsul unei nevoi egoiste, de a se simti tot ei bine cu iluzia ca au facut un bine. Bineinteles, asta nu inseamna ca sfaturile lor sunt si valide, dar nu mi se pare ca sunt de blamat, judecat sau acuzat... Pana la urma, chiar daca nu le vei urma niciodata, macar te poti amuza, daca nu aprecia efortul, sau poate cine stie cum si cand vreunul din sfaturi il vei putea adapta la realitatea ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. -> Catalin: Nu lucrez in domeniu... :) Si niste linie/rigla nu am in casa... :)
    -> Lav: Ai dreptate! Dar nici eu nu ii judec. Doar ca tindem (ma includ si pe mine aici) sa credem ca ceea ce este bine pentru noi se potriveste si celor din jur. Nu stiu cat imi reuseste, dar stiu ca ma straduiesc sa nu emit afirmatii de genul "nu e bine pentru tine!" etc.
    Si despre unele alimente, legume, feluri de mancare care nu imi plac deloc (si tu le stii :)), nu mai spun "iech, nu sunt bune!", ci ca mie nu imi plac... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. si totusi... Cola dauneaza grav sanatatii!
    It's a fact!
    :P

    RăspundețiȘtergere
  5. asa cum nu exista femei urate, ci doar prea putina bautura, asa nu exista nici barbati urati, ci bani putini...zice o vorba din batrani :D

    RăspundețiȘtergere
  6. si be)unii oameni spun asa: "You don't have to like me, this is my job!" asa ca important e sa te simti tu bine cu tine, ca tu traiesti cu tine cel mai mult ;)
    In general, oamenii ii judeca pe altii prin prisma propriilor valori/principii.nu trebuie sa ii raportam pe altii pe noi, si nici pe noi la altii. eu una am renuntat de mult sa ma mai intreb "dar de ce cutare a facut asa, cand eu l-am considerat prieten"... who cares? daca omul asa a simtit, nu conteaza ce vreau/simt eu. ca un exemplu... e imposibil sa rezonezi la fel cu toata lumea si nici nu trebuie sa te straduiesti sa ii schimbi pe altii, cum sunt sau cum gandesc, si cu atat mai putin sa te schimbi tu...stii cum e, multi sunt chemati, putini sunt alesi. asta se poate aplica in diferite paliere ale relatiilor interumane

    RăspundețiȘtergere
  7. -> Lav: Da, bine. :) Acum ma taxezi pentru fiecare doza... :p
    -> Elena: Nu stiu cu ce batrani ai stat de vorba. :)
    Ai mei nu mi-au spus nimic despre faza cu prea putini bani... Sa am oare ceva gresit in ecuatie? :)
    Calea sigura spre esec este sa iti propui sa te placa toata lumea. Sunt de acord, exista anumite rezonante si chimii intre oameni. Uneori reactii acide... depinde de baza... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte frumos articolul.adevarat ca sunt foarte multi care" detin adevarul absolut".

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc pentru vizita si comentariu! :)

    RăspundețiȘtergere

Tags.

100 19 200 acadele acasa acoperis acvariu Adriana ajutor umanitar alb/negru Alina Amsterdam Andreea Popescu Anemone anii '30 apa articol asfintit avion balon Bambi bateria intermediara 9-10 Beautiful Romania begonie Belgia Bicaz bicicleta Biloxi Blues biserica Biserica Armeneasca Bogdan botez Bran Brasov brazi Brooklyn Bridge Bruges buburuza Bucegi Bucuresti bunica cai caine Campania Contra Cancer caprioare caramizi Carmen castel Catalin F. Ceahlau Champs-Élysées Chateau du Lac Cismigiu Cluj coloane concert contre-jour copac copii Corporate Social Responsibility Craciun Creta Cristiana Cristina crocodil curcubeu curs Dalles dans Daugava dedicatie Dennis despre fotografie Diana dimineata din avion Doamna Banu Dublin editare foto elefant Elvetia energie eu excursie foto expozitie fereastra floare Florin Ghioca foc foc de tabara fort fotografie de arhitectura fotografie de noapte fotografie de produs fotoreportaj fructe frunze fulger Gara de Nord Genval George Giethoorn Guinness I learnt Iarina Demian iarna Ilinca in pauza joaca Karra Kürtöskalács lacate lalea lanterna Lav leapsa lemn Letonia Lisabona Londra Low Pressure Luci lumina macro magarus magnolia maini Manu Chao Mara Maramures mare Marea Baltica Marea Neagra margele Maria Sentes Matyas Mihai minimalism Mocanita Moeciu Mogosoaia munte Muzeul Tarancii Romane din Maramures New York City Nico nori Notre Dame de Paris oameni oameni frumosi oi ONB Palatul Brancovenesc Paris pasari paths patinoar Paul Ipate peisaj Pensiunea Eladi pescarus Piata Obor Piata Victoriei ploaie pod poezie portocale portret porumbei Praga protest Ranca rasarit raul Valtava reteta culinara Riga roata rostopasca Roxana sarma ghimpata schimbare Schoenbrunn scoici scurtaturi sepia Sigulda sine someday strada streetdance studio teatru Temerarii testoasa The Cat House The Little People Tiergarten Schönbrunn tigle Timisoara tips toamna traditii trandafiri trecere Tudor Chirila turn U.S.A. umbre urban usa valori verde Viena Vladimir workshop zgarie-nori zid