duminică, 22 ianuarie 2012

Dincolo de aparente


Da, exista si o emisiune tv cu acest nume. O urmaresc de cate ori ma nimeresc prin zona. Iar pe Florentina Fantanaru o consider o femeie foarte frumoasa, inteligenta, calda... imi place tare mult de ea!

Dincolo de aparente... sunt oamenii, cei reali. Fara masti, fara zambete false (sa nu mai spun de rasul prefacut) si tonuri studiate, fara replici pre-analizate si selectate.
Toti facem compromisuri, chiar daca unii sustin ca ei nu si nu... Ei, bine, ori nu stiu care este definitia cuvantului, ori sunt un pic departe de realitate. Un pic... mai mult... Sa recunoastem: vrem sa fim placuti si apreciati! Mai aud uneori "mai bine sa ma urasca decat sa ii fiu indiferent(a)"... Yeah, right! Da, a ignora pe cineva poate fi o "pedeapsa" grea... dar cine vrea sa fie urat de cei din jur? 
Unii spun atatea neadevaruri si sunt atat de falsi incat dupa un anume timp incep si ei sa creada ce spun.

Pe cei pe care ii cunosc si cu masca si fara masca... categoric imi plac mult mai mult fara masca. Fara afirmatii care sa impresioneze, fara presupuse actiuni care sa atraga laude cumva si acelea false... Suntem umani, avem slabiciuni, avem zile mai putin insorite, facem greseli, iesim din tiparul standard... dar tocmai de aceea imi plac oamenii. Pentru ca suntem diferiti. 
Si sa fim sinceri: nu detinem adevarul absolut si avem cunostinte limitate.
Nu imi propun sa schimb lumea si nici nu am cum sa fac o hocus-pocus nazdravanie sa nu mai fie oameni rai, huligani si alte specimene. Ma refer la oamenii "normali", chiar daca si normalitatea este relativa...

Referindu-ma la o persoana anume... imi place de o mie de ori mai mult varianta adevarata decat cea "construita" pentru lumea din exterior. De fapt cea de-a doua nu imi place aproape deloc. Dincolo de aparente... suntem noi, cei reali. Fara scuze si prefacatorii, fara sa pozam in nu-stiu-cine, nu-stiu-ce si nu-stiu-cum... fara sa ne plangem ca soarele straluceste, luna ne zambeste si formula apei este si in ziua de azi H2O... 

Cu un pic de vointa putem sa transformam problemele in oportunitati (unii prieteni ar spune "oh, nuuu, nu incepe!!!!"), dar chiar nu rezolvam nimic daca ne plangem non-stop... mai exact, ma feresc sa imi petrec prea mult timp in preajma celor care se plang si se plang si se plang... cand nici macar nu isi dau seama cat de norocosi sunt. De fapt, sa ma exprim corect: ii evit cat pot! Si nici nu ma intereseaza de ce in cazul lor aparentele sunt atat de departe de realitate si realitatea atat de... negativa.

Nu dau sfaturi decat atunci cand mi se cer... iar cand se intampla, nu prea stiu ce sa spun... doar ca originalul este mereu mai bun decat copia oricarui om mai frumos, mai destept si mai inventiv decat noi... ca mai bine imbunatatim acele zone/aspecte care nu ne plac prea tare la noi... ca prefer sa cunosc omul dincolo de aparente...

3 comentarii:

  1. Hello, Adela.

      Your splendid works enhance charm spectator still more.
      The warmth such as the fireplace will be offered to the audience in harsh this winter.

      I praise your wonderful work.

      The prayer for all peace.
      
    Have a good weekend. From Japan, ruma ❃

    RăspundețiȘtergere
  2. Ade, hai la mare...
    este asa cum ai vrut tu..
    inghetata la mal...
    valuri mari in larg...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ruma: Thank you!
    Sorina: Azi am fost la un seminar de fotografie. Maine ma duc la copii, pentru ca nu am ajuns astazi... si stiu ca ma asteapta... :)
    Daca va fi aceeasi vreme la/pe mare, vin cu siguranta duminica viitoare! :)

    RăspundețiȘtergere

Tags.

100 19 200 acadele acasa acoperis acvariu Adriana ajutor umanitar alb/negru Alina Amsterdam Andreea Popescu Anemone anii '30 apa articol asfintit avion balon Bambi bateria intermediara 9-10 Beautiful Romania begonie Belgia Bicaz bicicleta Biloxi Blues biserica Biserica Armeneasca Bogdan botez Bran Brasov brazi Brooklyn Bridge Bruges buburuza Bucegi Bucuresti bunica cai caine Campania Contra Cancer caprioare caramizi Carmen castel Catalin F. Ceahlau Champs-Élysées Chateau du Lac Cismigiu Cluj coloane concert contre-jour copac copii Corporate Social Responsibility Craciun Creta Cristiana Cristina crocodil curcubeu curs Dalles dans Daugava dedicatie Dennis despre fotografie Diana dimineata din avion Doamna Banu Dublin editare foto elefant Elvetia energie eu excursie foto expozitie fereastra floare Florin Ghioca foc foc de tabara fort fotografie de arhitectura fotografie de noapte fotografie de produs fotoreportaj fructe frunze fulger Gara de Nord Genval George Giethoorn Guinness I learnt Iarina Demian iarna Ilinca in pauza joaca Karra Kürtöskalács lacate lalea lanterna Lav leapsa lemn Letonia Lisabona Londra Low Pressure Luci lumina macro magarus magnolia maini Manu Chao Mara Maramures mare Marea Baltica Marea Neagra margele Maria Sentes Matyas Mihai minimalism Mocanita Moeciu Mogosoaia munte Muzeul Tarancii Romane din Maramures New York City Nico nori Notre Dame de Paris oameni oameni frumosi oi ONB Palatul Brancovenesc Paris pasari paths patinoar Paul Ipate peisaj Pensiunea Eladi pescarus Piata Obor Piata Victoriei ploaie pod poezie portocale portret porumbei Praga protest Ranca rasarit raul Valtava reteta culinara Riga roata rostopasca Roxana sarma ghimpata schimbare Schoenbrunn scoici scurtaturi sepia Sigulda sine someday strada streetdance studio teatru Temerarii testoasa The Cat House The Little People Tiergarten Schönbrunn tigle Timisoara tips toamna traditii trandafiri trecere Tudor Chirila turn U.S.A. umbre urban usa valori verde Viena Vladimir workshop zgarie-nori zid