sâmbătă, 29 mai 2010

Pe-nserat...


Liniste, aer curat, muzica la un volum rezonabil versus betoane, sticla, asfalt, praf, claxoane si agitatie...

Undeva la 20 km de Bucuresti...

Pamantul ar putea fi considerat un sandwich? :) Intre apa (panza freatica) si cer...
Ingredientele le cunoastem si le vedem... dar condimentele... cred ca sunt oamenii... Daca ma gandesc la arome: dulce, acrisor, iute/picant, sarat si amar... oare asa sunt si oamenii, prin comportament si atitudine?

Daca vrei sa mergi pe calea sigura catre esec sa iti propui sa te placa toata lumea. Este imposibil! Dar asta nu inseamna ca trebuie sa inlocuim amabilitatea cu aroganta, modestia cu ingamfarea, bunul simt cu nici nu stiu ce...

Ieri am vrut sa ajut pe cineva care avea masina blocata de alta masina (ce nu avea niciun numar de telefon lasat la vedere), adica sa o mut pe a mea si din mai multe manevre sa poata iesi... si cu ce m-am ales? Persoana din dreapta (avea in jur de 40-45 de ani), strident machiata si cu un vocabular pe care nu vreau sa-l comentez, ce pretindea a fi o "doamna", a inceput sa tipe la mine si sa ma injure... nu cred ca s-a prins, tocmai ma oferisem sa ii ajut... puteam foarte bine sa nu remarc problema lor si sa plec... masina mea era parcata ok... De obicei soferii nu au astfel de reactii, dar insotitoarele... auch!!!
M-am abtinut sa ii fac cateva recomandari de relaxare "doamnei" respective, nu merita nici macar efortul sa ma enervez...

Stiu, nu sunt toti oamenii asa. Dar ma intreb daca aceste personaje sunt exceptiile sau sunt exemplarele care se inmultesc ca si comisioanele din sistemul bancar? (kidding!!!!!) Prietenii stiu de ce... :)

12 comentarii:

  1. Da, nici vântul nu bate...
    În trafic, faci bine - îţi baţi un cui în talpă...

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceste persoane nu mai sunt de mult exceptii...
    Locatia fotografiei , cred ca este prelucrata in photoshop :P

    RăspundețiȘtergere
  3. -> Catalin F.: Ar trebui sa ma potolesc, toata lumea imi spune... dar eu nu si nu... :)
    -> Marian: Bun venit! Multumesc de vizita! :)
    Nope, nici nu am deschis Photoshop-ul pe imaginea aceasta... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred că ai dreptate când ai comparat aceste personaje cu comisioanele... :(
    Am pătit si eu o experientă similară în ceea ce priveste interpretarea actiunii mele. Eu parcasem în fata casei, să intru în curte, neputând să fac asta de la început pentru că cei de la gunoi (masina de gunoi blocase un sens de mers) puseseră tomberoanele golite în asa fel încât nu puteam intra în curte. Alternativa era de a merge vreo o sută si ceva de metri si să întorc pentru ca cei care stăteau în spatele meu si erau blocati de masina de gunoi nu puteau trece. În loc să astepte 10 secunde până intru în curte, oamenii au crezut că eu m-am oprit fără să-mi pese că-i blochez pe ei. Si să auzi claxoane si vociferări... Lumea este tot mai rea si individualistă pentru că asta-i societatea în care trăim iar conducătorii nostri ne oferă zilnic ”modele” demne de urmat în acest sens.

    RăspundețiȘtergere
  5. mai in gluma, mai in serios spui adevarul :D

    imi place cromatica din imagine

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte faina poza si e placuta interfata la blog asa pe alb, arata tare bine

    RăspundețiȘtergere
  7. -> Marcel: Astia suntem... ca natie... nu generalizez si nici nu spun ca suntem cei mai rai, pentru ca nu este adevarat, dar per ansamblu intr-adevar lumea este asa cum spui tu... Eu raman calma in astfel de incidente si cred ca asta ii enerveaza si mai tare... :) Bine, nu ma exteriorizez, ca uneori parca as mai spune si eu... dar nu imi gasesc cuvintele... cuvintele acelea... :)
    -> Radu: Merci! :) In orice gluma (mai ales ale mele) este un mic/mare adevar... :)
    La imagine am "umblat" un pic in Lightroom... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. -> Cata: Multumesc! Mi se pare mai luminos si mai deschis... A venit vara si pe blogul meu! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. 1.vara nu e alba, iarna e
    2. ce recomandari sa-i faci tu doamnei ma, ca tu nici du-te dracului nu poti spune
    3. stii aia cu facerea de bine?
    4. vroiam sa vad mai multa padure in reflexia din apa
    te pup :P

    RăspundețiȘtergere
  10. 1/ Ma refeream la luminozitate... iar pentru mine vara inseamna lumina si alb si soare...
    Si iarna este alba... daca sunt anumite conditii indeplinite: sa ninga, daca ninge sa nu fie zapada in Bucuresti ca atunci ar fi gri s.a.m.d. :)
    2/ Pai nici eu nu vreau sa ma duc sa ma "relaxez" acolo... ma gandeam la un spa ceva... :)
    3/ Da, miroase a... portocale proaspat desfacute... :)
    4/ Pomii si-au udat doar un pic varfurile in apa... :)
    5/ Si eu. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. In zilele noastre, trebuie intai sa te asiguri ca cei pe care vrei sa ii ajuti, chiar au priceput ca vrei sa le faci un bine. In caz contrar, e o loterie si poti sa ajungi foarte repede "the bad guy" (in cazul asta, girl).
    Frumoasa ideea ta de sandwich, pare sa fie cel mai bio dintre toate :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Me gustó esa interpretación de la tierra, ese sándwich y sus condimentos.

    El ser humano es impredecible, todos tenemos dentro un animal dormido,y cuando se despierta, si no lo anesteciamos se produce lo de esa señora.
    Algunos al freno le llaman educación.

    My buena la fotografía, me gustan mucho esos colores tan vivos.

    Un abrazo

    RăspundețiȘtergere

Tags.

100 19 200 acadele acasa acoperis acvariu Adriana ajutor umanitar alb/negru Alina Amsterdam Andreea Popescu Anemone anii '30 apa articol asfintit avion balon Bambi bateria intermediara 9-10 Beautiful Romania begonie Belgia Bicaz bicicleta Biloxi Blues biserica Biserica Armeneasca Bogdan botez Bran Brasov brazi Brooklyn Bridge Bruges buburuza Bucegi Bucuresti bunica cai caine Campania Contra Cancer caprioare caramizi Carmen castel Catalin F. Ceahlau Champs-Élysées Chateau du Lac Cismigiu Cluj coloane concert contre-jour copac copii Corporate Social Responsibility Craciun Creta Cristiana Cristina crocodil curcubeu curs Dalles dans Daugava dedicatie Dennis despre fotografie Diana dimineata din avion Doamna Banu Dublin editare foto elefant Elvetia energie eu excursie foto expozitie fereastra floare Florin Ghioca foc foc de tabara fort fotografie de arhitectura fotografie de noapte fotografie de produs fotoreportaj fructe frunze fulger Gara de Nord Genval George Giethoorn Guinness I learnt Iarina Demian iarna Ilinca in pauza joaca Karra Kürtöskalács lacate lalea lanterna Lav leapsa lemn Letonia Lisabona Londra Low Pressure Luci lumina macro magarus magnolia maini Manu Chao Mara Maramures mare Marea Baltica Marea Neagra margele Maria Sentes Matyas Mihai minimalism Mocanita Moeciu Mogosoaia munte Muzeul Tarancii Romane din Maramures New York City Nico nori Notre Dame de Paris oameni oameni frumosi oi ONB Palatul Brancovenesc Paris pasari paths patinoar Paul Ipate peisaj Pensiunea Eladi pescarus Piata Obor Piata Victoriei ploaie pod poezie portocale portret porumbei Praga protest Ranca rasarit raul Valtava reteta culinara Riga roata rostopasca Roxana sarma ghimpata schimbare Schoenbrunn scoici scurtaturi sepia Sigulda sine someday strada streetdance studio teatru Temerarii testoasa The Cat House The Little People Tiergarten Schönbrunn tigle Timisoara tips toamna traditii trandafiri trecere Tudor Chirila turn U.S.A. umbre urban usa valori verde Viena Vladimir workshop zgarie-nori zid